Környezettudatos napelem-beruházásunk

Új, innovatív beruházást valósítottunk meg a klímavédelem és az energiahatékonyság területén. 73 éves múltra visszatekintő cégünk zalaegerszegi, iparterületi telephelyén összesen 750 kWp teljesítményű, 1780 darab panelt magában foglaló napelemparkot létesítettünk. Emellett szintén Zalaegerszegen, vállalatunk központi üzemének tetőszerkezetén 150 kWp, míg a zalaszentgróti, kézműves üzemnél 75 kWp teljesítményű napelem-beruházást hajtottunk végre.

Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója tájékoztatása szerint a stabil, környezettudatos, költséghatékony energia használata meghatározó és reális alternatívát nyújt a vállalat számára.

– Zalaegerszegen, az iparterületi telephelyünkön a lapos tetőt 750 kWp teljesítményű, 1780 darab napelempanellel láttuk el. A két üzemet is tartalmazó, több mint 10 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttes szeles helyen fekszik. Így a kivitelezés során kiemelt hangsúlyt kapott a szélcsatorna-szimuláció alapján készített lesúlyozási terv, amely alapján létesült a napelempark. A szakemberek a visszatáplálás-védelemmel ellátott rendszert úgy valósították meg, hogy a vezérlés további transzformátor-állomások bekapcsolása esetén is képes legyen minden egységet napenergiával ellátni. Ez azért is fontos, mert az iparterületi telephelyen partnereink számára nagy mennyiségben készítünk fagyasztott termékeket. Példaként: évente itt 50 millió pogácsa, 20 millió darab kakaós csiga is készül. A beruházás költsége előreláthatóan két éven belül megtérül. A zalaegerszegi kivitelező cég igazoltan első osztályú paneleket használt, amelyek a rendszer hosszútávú működését garantálják. Emellett a szintén zalaegerszegi központi üzemünket 150 kWp, míg zalaszentgróti üzemünket 75 kWp teljesítményű napelemrendszerrel láttuk el. A beruházás mértékét úgy lehet a legjobban érzékeltetni, hogy a három telephelyen megvalósult napelemes rendszer összesen mintegy 395 háztartás számára lenne elegendő. A csökkentett karbonkibocsátású energia használata számunkra stabil, kiszámítható energiaellátást nyújt annak érdekében, hogy üzemeink folyamatosan termelhessenek, és ezáltal biztonsággal kiszolgálhassuk megbecsült partnereinket és hűséges vásárlóinkat.