Rólunk

bemutatkozás

Cégünk több, mint hét évtizede tudatosan mindig is a Vásárlók igényeit és elvárásait tartotta szem előtt, miközben a magyar hagyományos, valamint a családi receptek szolgáltak alapul péksüteményeink elkészítéseinél.

A Zalaco Sütőipari Zrt. 2024-ben fennállásának 74. évfordulóját ünnepli. Az 1950-ben alapított cég két és fél évtizede családi vállalkozásként működik, ez idő alatt a megye, majd a régió és immár az ország meghatározó sütőipari vállalatává nőtte ki magát. 

Bolthálózatunk kiépült, félszáz üzletünk működik Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron megyében. Termékkínálatunk országosan is egyedülálló, ugyanis több mint 400 féle pék-, és cukrászterméket forgalmazunk.

Naponta 50 ezer vásárlónk keresi fel szaküzleteinket a mindennapi kenyérért, az igazi kakaós csigáért, a hagyományos sajtos pogácsáért, népszerű házi réteseinkért, vagy éppen a finom tortaszeletekért, s a tradicionális Zala kockáért. Ragaszkodunk a természetes alapanyagok és a saját receptek használatához. Jelenleg csaknem 850-en dolgoznak a vállalatnál, míg 10 évvel ezelőtt 180 fő volt a dolgozók létszáma.

Lelkes és állandó támogatói vagyunk jótékonysági kezdeményezéseknek. Cégünk számára meghatározó környezetünk védelme, ezért is bővítjük járműparkunkat egyre több elektromos autóval. Szaküzleti hálózatunkban visszaváltható, hulladékmentes poharakat is elérhetővé tettünk, emellett mosható, környezettudatos bevásárlótáskákat is forgalomba hoztunk. Fontos számunkra a hozzánk betérő Vásárlók és munkatársaink egészségének védelme, ezért a higiéniai előírásokat szigorúan betartjuk.

ÜZLETEINK


Keresse meg az Önhöz legközelebb található üzletünket!


TERMÉKEINK


Keresse meg az Önhöz legközelebb található üzletünket!


Folyamatos fejlődés

Cégünk központi telephelye Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton található. A város iparterületén hat évvel ezelőtt hoztuk létre fagyasztott termékeket gyártó üzemünket. 2019-ben ugyanezen a területen valósult meg legújabb üzemünk építése, amely 2021-ben a legmodernebb informatikai rendszerek alkalmazásával kezdte meg működését.  

Ebben a két, együttesen több mint 10 ezer négyzetméteres komplexumban kizárólag olyan termékeket gyártunk, amelyek fagyasztott állapotban kerülnek bolthálózatunkba és partnereinkhez. Az innovatív fejlődés érdekében zalaszentgróti, ajkai, komlói üzemünkben is zavartalan a termelés. 2023-ban zalaegerszegi, iparterületi telephelyünkön összesen 750 kWp teljesítményű, 1780 darab panelt magában foglaló napelemparkot létesítettünk. Emellett szintén Zalaegerszegen, vállalatunk központi üzemének tetőszerkezetén 150 kWp, míg a zalaszentgróti, kézműves üzemnél 75 kWp teljesítményű napelem-beruházást hajtottunk végre. Jelenleg cégünk a tőzsdére tart. Jól felépített stratégia mentén haladva készítjük elő a társaság részvényeinek bevezetését a tőzsdére.

Elismerések

  • Szombathelyen, a Fő téri üzlet 2010-ben az “Év látványpéksége” lett.
  • A szakmai munka elismeréseként cégünk 2011-ben megkapta Zalaegerszeg “Innovációs Díját”. 
  • 2012-ben a VOSZ Zala megyében az Év vállalata címet nyújtotta át a Zalaco Zrt. vezérigazgatójának. 
  • 2014-ben vállalkozásunk a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala megye gazdaságáért elismerést kapta meg. 2014 decemberében Berta László az “Év Vállalkozója-díjat” vette át a Vállalkozók Országos Szövetségétől.
  • 2020-tól a Zalaegerszegi Úszó Klub (ZÚK) immár a Zalaco-ZÚG nevet használja
  • 2021-ben, 2022-ben és 2023-ban is a Zalaco Sütőipari Zrt. Superbrands-díjas lett.