Felelős beszerzés

Cégünk elkötelezett a környezetvédelem és a jövő generációinak védelme iránt, ezért alapanyagainkat felelős és fenntartható módon működő beszállítóktól szerezzük be. Üzemeinkben fenntartható forrásból származó kakaóport használunk, amit hollandiai üzemben állítanak elő. A kakaó nem génmódosított technikával készül.

A fenntarthatósághoz hozzátartozik, hogy az alapvető emberi jogok biztosításával javuljon a gazdálkodók nyereségessége és életminősége, emellett gyermekeik pedig oktatásban részesülhessenek. Éppen emiatt is meghatározó, hogy fenntartható forrásból származó alapanyagokat vásároljuk.

Kakaónk UTZ minősítést kapott

Az UTZ CERTIFIED az egyik legnagyobb minősítési program, melynek segítségével visszakövethető a termék származása, és amely igazolja, hogy az árut társadalmilag felelősségteljes módon termesztették, olyan gazdaságokban, ahol a termelők különös gonddal óvják a természetet és a helyi közösségeket. Az UTZ minősítést azok a csokoládé, tea és kakaó termékek kaphatják meg, amelyek gyártói igazolni tudják, hogy a fenntartható gazdálkodás szabályainak megfelelően állították elő az adott árut.

Miért értékes alapanyag a kakaó?

  •   300-nál több élettani vegyületet tartalmaz
  • gazdag vitamin, és ásványi anyag forrás
  • foszfor, magnézium, réz, kálium, valamin A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin is található benne.
  • bizonyítottan antioxidáns tulajdonságokkal bír a flavonidok, és polifenolok áldásos hatásával.

Fontos a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében, serkenti az agyi aktivitást, hatásos a megerőltető szellemi tevékenység, kemény, fárasztó tanulás alkalmával, mivel a teobromin és alacsony koffein tartalma kiegyensúlyozott koncentrációt biztosít. Húsz százalékos élelmi rost tartalma támogatja az egészséges emésztést, természetes prebiotikumként működik. Kimutatott pozitív hatásai is vannak idegi, idegrendszeri és hormonális szinten, mindemellett a cukorbetegség, a stresszkezelés és az elhízás ellen is hatékony.

A specifikáció alapján az általunk használt kakaóban napraforgó lecitin található.

Milyen pozitív tulajdonságai vannak a napraforgó lecitinnek? 

  • természetes zsírbontó anyag
  • tisztíthatja az érfalakat
  • erősítheti a szívizomzatot
  • hozzájárul az agyműködés serkentéséhez
  • segíti az emlékezőképesség frissen tartását
  • az ízületek kenőanyaga
  • nem tartalmaz ösztrogént (például a szója-lecitin igen)
  • nem allergén
  • GMO mentes
  •  a kutatások étvágycsökkentő hatásáról számolnak be
  • esti órákban élénkítő hatású lehet, az inozitol, és a kolin stimulálja az agyat

Az általunk használt kakaópor nem tartalmaz mogyoróféléket, magvas allergéneket vagy éppen tejszármazékokat.