Továbbra is a Zalaco nevét viseli a Zalaegerszegi Úszó Klub

Meghosszabbította névadó szponzori szerződését a Zalaco Sütőipari Zrt. és a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub (ZÚK). Sütőipari vállalatunk korábban hároméves szerződést írt alá a ZÚK-kal. A sikeres együttműködés jegyében Berta László tulajdonos-vezérigazgató a jövőben is hosszútávú támogatást nyújt a sportszakosztály munkájához. Az erről született döntést a felek sajtótájékoztató keretében jelentették be december 5-én, a zalaegerszegi városi uszodában.

(Balról jobbra) Belső Gábor, a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub elnöke, Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt tulajdonos- vezérigazgatója, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere

Köszöntő szavaiban Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere méltatta cégünket. Hangsúlyozta, hogy a 72 éves múltra visszatekintő vállalat nem csak biztos lábakon áll, hanem példaértékű tevékenységet végez. Mindezek visszatükröződnek a cég eredményein, valamint a lakosság megelégedettségén is. Örömét fejezte ki a támogatás miatt, ami hozzájárul sok zalaegerszegi lakos, Zala megyei ember közérzetének javításához. Kiemelte az úszó klub eredményes munkáját.

– Az uszodaépítés beruházásának nehézségei mellett kellett fenntartania a klubnak a szakmai eredményeket. Egyes egyesületek esetében ez jóval nagyobb zavart okozhatott volna. A létesítmény birtokba vétele után azonban minden feltétel adott ahhoz, hogy a szakmai munka továbbra is eredményesen folytatódhasson – jegyezte meg. Majd kitért arra, hogy az energiaválság ellenére mindent megtesznek annak érdekében, hogy a város a munkához az infrastruktúrát biztosítani tudja.

Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója beszédében elmondta, hogy a sok munka mellett ma már egyre több minden múlik a véletlenszerű körülményeken is.

-Nehéz időkben a legnehezebb támogatni. De nem szabad megfeledkezni a társadalmi és civil szervezetekről sem, amelyeknek a működése nagyon fontos érdeke az itt élőknek. A zalai élelmiszeripar utolsó mohikánja lett a Zalaco – mutatott rá cégünk vezetője, Berta László. – Nincs Zalabaromfi, nincs Zalahús, a többi zalai élelmiszeripari vállalat vagy megszűnt, vagy redukált teljesítménnyel működik. Ez is kötelez bennünket arra, hogy a közösségért tegyünk – fogalmazott.

Megjegyezte: az úszást sikersportágnak tartja helyi szinten is. Úgy véli, jó helyre megy a cég támogatása. Az egyesület számára sikeres munkát kívánt képzésben, nevelésben, utánpótlásban, versenyeredményben egyaránt. Arra kérte az önkormányzatot, hogy az energiaválságban, a nehéz fűtési szezonban is támogassák az uszoda fenntartásával az úszók munkáját, mivel mint fogalmazott: az úszást nagyon nehéz elkezdeni, de könnyű abbahagyni.  

Belső Gábor klubelnök köszönetét fejezte ki a Zalaco és a város támogatásáért. Ismertette, hogy a komplexumban hetente 1600 gyermek tanul úszni vagy jár úszó edzésre. Örömét fejezte ki amiatt, hogy sokan veszik igénybe az uszoda szolgáltatásait.

-A létesítmény fenntartó, a város és a Zalaco szponzorációjának köszönhetően ütőképes edzői csapatot sikerült létrehoznunk. A Zalaco felé a támogatást úgy is megköszönjük, hogy a dolgozók gyermekei számára hetente úszásoktatást tartunk – tájékoztatott a gyümölcsöző kapcsolatról.

Végezetül az első hároméves időszak lezárásaként és az új kezdeteként ajándékként átnyújtott egy képkeretet, amelyen legeredményesebb sportolóik láthatók. Ők már Zalaco feliratos úszódresszben érték el eredményeiket.