Jótékonyság az egyházmegyéhez kapcsolódva

A Szent Márton ládája elnevezésű jótékonysági akciót a Szombathelyi Egyházmegye cégünkkel közreműködve indította el a Szent Márton Jubileumi Év kapcsán. Hét szombathelyi és hét zalaegerszegi boltunkban lehetett a rászorulók számára pékárukat vásárolni és azokat a kihelyezett ládába beletenni.

Sok vásárlónk helyezett el a ládába kakaós csigát, kifliket, szeletelt kenyeret, amiket a rászorulók onnan bármikor elvehettek. A megmaradt termékeket a Karitász munkatársai zárás előtt összegyűjtötték, s azokat szintén nehéz helyzetben élő emberekhez juttatták el. 

A jótékonysági akció kapcsolódott Szent Márton, a Szombathelyi Egyházmegye védőszentje születésének 1700. évfordulójára meghirdetett jubileumi esztendőhöz. Mindez kapcsolatban állt az egyházmegye „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét!” elnevezésű adománygyűjtéséhez is, amit szinte minden plébánián megszerveztek. A templomokban kihelyezett kosarakba leginkább tartós élelmiszereket, játékokat, ruhaféléket vártak az adományozóktól. Az egyházmegye a védőszent lelkületét felébresztve arra kívánt buzdítani, hogy ne csak emlékezzünk Szent Márton szegényekkel együtt érző erényére, hanem mi magunk a gyakorlatban is tegyünk a nélkülözőkért.