Évente nyolcvan tonna pékáru felajánlás

A Zalaco Sütőipari Zrt. számára meghatározó, hogy a társadalmi felelősségvállalás területén is szerepet vállaljon. Cégünk mindig is fontosnak tartotta a rászorulók támogatását. Emiatt is kezdeményeztük az együttműködést a Magyar Vöröskereszttel és a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézménnyel. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően csak az elmúlt egy évben több mint 80 tonna pékárut adtunk a szervezetek számára.

verad

Miért éppen ezeket az intézményeket segítjük?

A Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete véradásait, rendezvényeit pékáruval támogatjuk. A több mint 130 éves Magyar Vöröskereszt megyei szervezete a bajba jutott, rászoruló, beteg és idős embereken segít. Ennek érdekében szakszolgálatokat, nappali és bentlakásos ellátó intézményeket működtet A társadalmi elsősegélynyújtás rendszergazdájaként tanfolyamokat, versenyeket s bemutatókat szervez a társszervek (Országos Mentőszolgálat, Katasztrófavédelem, Rendőrség, Polgárőrség) bevonásával. Az egészségtudatos magatartás és életmód terén a gyermek és fiatalok részére egészségnevelő eladásokat és programokat tart. A gyógyító munkát véradásszervezéssel segíti. Felnőttképzés keretében közúti és munkahelyi elsősegélynyújtókat, valamint házi betegápolókat képez és vizsgáztat.

A Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézmény munkatársai a gondoskodásra szoruló emberekért dolgoznak. Mindazokról, akik számtalan szociális, egészségügyi problémával küzdenek. A székhely intézményében és annak telephelyein 465 férőhelyen nyújtanak bentlakásos elhelyezést, fizikai, egészségügyi ellátást, mentálhigiénés gondozást és foglalkoztatást.