Bravúros szereplés a nyíltvízi úszás országos bajnokságán

A szegedi Maty-éren rendezték meg a 2024. évi – X. Nyíltvizi Országos Bajnokságot, melyre a Zalaco-ZÚK 4 úszót nevezett. Azon túl, hogy érmes helyezések születtek, minden versenyzőnk a pontszerző 1-8 helyek valamelyikét szerezte meg.
Az első versenynap a hosszú-távoké volt, korosztályonként 10 – 7,5 – illetve 5km-es távokon. Nett Vivien 10km-en rajtolt a 2005-2006-os korcsoport – , ahol nagyon jól bírta a tempót s végül a 2., ezüstérmes helyen csapott célba.
Egyel fiatalabb korosztályban (2007-2008) ezúttal két indulónk is volt. Nagy Napsugár nem hagyott kétséget afelől, hogy ki a mezőny legjobbja, elsőként nyúlt be a céltáblára. Aouich Meryem pedig szép, kiegyensúlyozott úszással a 8. helyre ért be.
A 2009-2010-es legfiatalabbak között 5km-en rajtolt Németh Emília, s neki is sikerült a pontszerző 8. helyet elérnie.
A második versenynapon ismét mind a négy versenyzőnk rajthoz állt, ezúttal az 1500 méteres – nyílt vízen “sprint-számnak“ számító távon. Korcsoportjaikban Aouich Meryem ismét értékes pontokat gyűjtve a 6. helyet szerezte meg, Németh Emília pedig nyíltvizi versenyrutint szerezve a 10. helyen csapott célba.
A két rutinos nyíltvizes versenyzőnk: Nett Vivien és Nagy Napsugár pedig saját korosztályukat nyerve, aranyéremmel, a dobogó legfelső fokán állva fejezte be a versenyt. Számukra bónusz, hogy jogot szereztek a 2024. július 12-14. között Bécsben megrendezésre kerülő Nyíltvizi Európa-bajnokságon történő szereplésre, hazánk úszóválogatottjának tagjaiként Magyarország képviseletére.