“Mindenki karácsonyát” a Zalaco is támogatta

A Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 2022-ben immár negyedik alkalommal szervezte meg a Mindenki karácsonya elnevezésű jótékonysági rendezvényt december 20-án. A műsorral egybekötött szeretetvendégségen a Karitász által felkarolt családok vettek részt. Cégünk fontosnak tartotta, hogy a nemes ügy mellé álljon, ezért is támogatta 50 kilogramm szeletelt kenyérrel a jótékonysági rendezvényt.

A Szombathelyi Egyházmegye 2022-ben negyedik alkalommal nyitotta meg a Püspöki Palota kapuit a szerény körülmények között élő családok előtt, hogy a karácsony hangulatához méltóan megvendégeljék a legelesettebbeket. A dr. Székely János megyéspüspök által kezdeményezett ‘Mindenki karácsonya’ szeretetvendégségen a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által felkarolt családokat látta vendégül terített asztal mellett az egyházmegye. A Székesegyház előtt felállított sátorban és a püspöki palota folyosóin a karitász munkatársain kívül többek között dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke és dr. Székely János megyéspüspök szolgálták fel az ételeket.

A szeretetvendégség előtt a székesegyházban az Ébren Álmodók Együttes, a körmendi Boldog Batthyány Strattman László Katolikus Általános Iskola tanulói, valamint zalavári roma gyerekek zenekara adott műsort.

A rendezvényen 1000 rászorulót láttak vendégül.

Képek forrása: Szombathelyi Egyházmegye facebook oldala