Túrós rétes

Túrós rétes

Vásárlóink kedvence, napi termékünk. A rétes a 19. század óta Magyarországon az ünnepi, lakodalmi étkezéseknél is hagyományos édességnek számít. Legklasszikusabb változata a túróval gazdagon meghintet túrós rétes. Zala megyében mélyen gyökerező hagyományai vannak.

Eredete: Magyarországon, Ausztriában és Szerbiában ismert tésztás étel, mely igen lágyra hagyott gyúrt tésztából készül. Feltehetőleg a 16. században török hatásra honosodott meg; elődje a Balkánon ma is létező baklava lehetett. A mai formájú feltekert, töltött rétes a 18–19. század fordulóján alakult ki az Osztrák–Magyar Monarchia területén. A 19. század óta Magyarországon az ünnepi, lakodalmi étkezéseknél hagyományos édességnek számít. A párizsi Ritz Hotel étlapján a 19. század elején szerepelt a „Rétes Hongrois”, melynek elkészítéséhez a réteslisztet Magyarországról rendelték és a cukrászokat Pestre küldték tanulni.

Tápérték adatok
(100 grammban)

Energia (kJ):1678
Energia(kcal) :397
Zsír (g):7
-ebből telített zsírsav (g):1,7
Szénhidrát (g):62
-ebből cukrok (g):34
Rost (g):1
Fehérje (g):21
Só (g):0,5

Allergén táblázat

Tejet tartalmaz
Tojást tartalmaz