Teljes kiőrlésű császárzsemle

Teljes kiőrlésű császárzsemle

Miért császár a zsemle? Az egyik történet szerint 1750-ben egy Herr Kayser nevű bécsi pék készítette el először az öt ívvel bevágott zsömlét, amit akkoriban még Kaysersemmelnek hívtak, utóbb kezdték a nevét “ai”-val írni.
A másik történet szerint ezt az Ausztriában akkor már régóta használt zsemletípust Ferenc József császár nagyon megkedvelte, minden reggel két darabot kellett a reggelijéhez szervírozni és a névadás innentől kezdve egyértelmű volt.

Tápérték adatok
(100 grammban)

Energia (kJ): 1219.666
Energia(kcal) : 288.429
Zsír (g): 2.334
-ebből telített zsírsav (g): 0.864
Szénhidrát (g): 54.416
-ebből cukrok (g): 1.098
Rost (g): 6.482
Fehérje (g): 9.200
Só (g): 1.206

Allergén táblázat

Tejet tartalmaz