Oroszkrém tortaszelet

Oroszkrém tortaszelet

Az egyik legkedveltebb süteményünk. A cukrászsüteményt Oroszi Sándor cukrászmester Margit körúti üzletében készült, ami nagyon híres volt a két világháború közötti időszakban. Talán ő volt itthon az első, aki piskótát krémmel rétegzett, habár a jelenség ekkor már több mint 200 éves volt, Európa cukrászdáiban ugyanis a főzött krémmel készült emeletes, díszes tortákat kedvelték. A népnyelv megjegyezte alkotója vezetéknevét, de elhagyta belőle az i betűt. Vagyis semmi köze az oroszokhoz.

Tápérték adatok
(100 grammban)

Energia (kJ): 1227.690
Energia(kcal) : 290.593
Zsír (g): 5,637
-ebből telített zsírsav (g): 3,971
Szénhidrát (g): 54,922
-ebből cukrok (g): 34,800
Rost (g): 0,570
Fehérje (g): 4,759
Só (g): 0,263

Allergén táblázat

Tejet tartalmaz
Tojást tartalmaz
Szójababot tartalmaz