Keszthelyi rozskenyér
Nagyon sok természetgyógyász úgy véli, hogy a rozs egy energia növelő táplálék, mely növeli az izomtónust, táplálja és élénkíti a szervezetet. Gyakori fogyasztása kedvezően befolyásolja az anyagcserét és csökkenti a koleszterin szintet.
Huzamosabb fogyasztása, serkenti a vérkeringést, tisztítja az érfalakat, méregteleníti a szervezetet. A rozskenyér fogyasztásával számos betegséget megtudunk előzni: máj, végbélrák, érelmeszesedés, magas vérnyomás, szív és érrendszeri megbetegedések.
Tápérték adatok
(100 grammban)
Energia (kJ):1063
Energia(kcal) :250
Zsír (g):1
-ebből telített zsírsav (g):0,3
Szénhidrát (g):52
-ebből cukrok (g):0,2
Rost (g):3
Fehérje (g):7,3
Só (g):1,15
Allergének
A gluténen kívül allergént nem tartalmaz.