Görög krémjoghurt

Görög krémjoghurt

Győrvári tejüzemünkben magas hőmérsékleten hőkezelt, homogénezett tejszínből készül. Sűrű, krémes, kellemesen édeskés, nagyon gazdag fehérjében. Görög joghurtunk miben különbözik a klasszikus joghurttól? A tradicionális joghurt előállításához a tejet először homogenizáljuk, majd pasztörizáljuk, hogy eltávolítsuk azokat a baktériumokat, amelyek megakadályozhatják a későbbi erjedést. Ezzel szemben a görög joghurtot átszűrjük, eltávolítva ezzel a savót, ami miatt ez a készítmény sokkal sűrűbb, krémesebb állagú lesz, emellett kevesebb cukrot és szénhidrátot, viszont több fehérjét tartalmaz.

Tápérték adatok
(100 grammban)

Energia (kJ):487
Energia(kcal) :117
Zsír (g):10
-ebből telített zsírsav (g):6,2
Szénhidrát (g):3,5
-ebből cukrok (g):3,5
Rost (g):-
Fehérje (g):2,7
Só (g):0,1

Allergén táblázat

Tejet tartalmaz.