“Szent Márton Ládája” 2016.

Vásárlóink pékárukat adományozhatnak a rászorulóknak, az év végéig tart a „Szent Márton ládája” jótékonysági akció

A Szent Márton ládája elnevezésű jótékonysági akciót a Szombathelyi Egyházmegye cégünkkel, a Zalaco Sütőipari Zrt-vel közreműködve egy évvel ezelőtt indította el. Ugyan a Szent Márton Jubileumi Év november 12-én lezárult, de a karitatív akció egészen az év végéig tart. Így az advent idején is várjuk a rászorulóknak elhelyezett adományokat, amiket vásárlóink továbbra is a hét szombathelyi és a hét zalaegerszegi pékáru szaküzletünkben található ládákban helyezhetnek el. 

Az elmúlt egy évben is sok vásárlónk tett a ládába kakaós csigát, kifliket, szeletelt kenyeret, amiket a rászorulók onnan bármikor elvehettek. A megmaradt termékeket a Karitász munkatársai zárás előtt összegyűjtötték, s azokat szintén nehéz helyzetben élő emberekhez jutatták el. 

A jótékonysági akció kapcsolódott Szent Márton, a Szombathelyi Egyházmegye védőszentje születésének 1700. évfordulójára meghirdetett jubileumi esztendőhöz. A Szent Márton év ugyan lezárult, de a Szombathelyi Egyházmegye úgy döntött, hogy az advent idejére meghosszabbítja a jótékonysági akciót. Így a karitatív kezdeményezés újabb lendületet kap a karácsony előtti várakozás időszakában. Mindez kapcsolódik az egyházmegye „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét!” elnevezésű adománygyűjtéséhez is, amit szinte minden plébánián megszerveztek. A templomokban kihelyezett kosarakban leginkább tartós élelmiszereket, játékokat, ruhaféléket várnak az adományozóktól. Az egyházmegye a védőszent lelkületét felébresztve arra szeretne buzdítani, hogy ne csak emlékezzünk Szent Márton szegényekkel együtt érző erényére, hanem mi magunk a gyakorlatban is tegyünk a nélkülöző szegényekért. Cégünk hét szombathelyi és hét zalaegerszegi boltjában lehet a rászorulók számára pékárukat vásárolni és azokat a ládába elhelyezni.