Kultúrával az egészségünkért

Jótékony hatása van a győrvári első osztályú joghurtoknak és a probiotikus italoknak is

Az antibiotikumok, a stressz, a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás, a méreganyagok elpusztítják a jó baktériumokat, és elősegítik a kártékony baktériumok osztódását. A bélflóra egyensúlyának helyreállításához az embernek jó baktériumokat, vagyis probiotikumokat kell a bélrendszerébe juttatnia. Ehhez nyújtanak segítséget a Győrvár Tejivók egyik közkedvelt termékei: különböző ízű és a kultúra. Mindemellett fontosak a szervezet számára a probiotikus italok, amiknek szintén több fajtája megtalálható tejivóinkban.
Egy New York-i egyetem által készített nagyobb, átfogóbb tanulmány során bebizonyosodott, hogy azoknál, akik naponta körülbelül két csésze joghurtot vagy erjesztett tejet fogyasztottak el, megnőtt a várható élettartam azokhoz képest, akik csak keveset, vagy egyáltalán nem fogyasztottak az említett táplálékokból. Ezen kívül csökkent a szívproblémákhoz és a rákhoz köthető halálozások száma is a fent említett csoportnál.

Erős csontok
Ugyanezen az egyetemen egy másik tanulmányt is készítettek, amely során bebizonyosodott, hogy a joghurtot fogyasztó nőknél 30-51 százalékban csökkent a csípőtáji törések aránya. Továbbá a rendszeresen joghurtot fogyasztó férfiaknál ez az egészségügyi probléma 25 százalékkal csökkent. Egy svéd tanulmány során 60 ezer nőt 20 évig figyeltek meg. A tanulmány szerint minden, naponta elfogyasztott erjesztett tejtermékkel (joghurt, kefir vagy tejföl) 10-15 százalékkal csökkent a csípőtáji törések kockázata.

Segít a cukorbetegség kialakulásának megakadályozásában
Egy, a Harvard Közegészségügyi Iskolája által készített tanulmány bizonyítja, hogy azoknál, akik minden nap fogyasztanak joghurtot, alacsonyabb a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. A kutatók összesítették három tanulmány eredményeit, amelyek egészségügyi szakemberek kórtörténetét és szokásait vizsgálták. A kutatók megállapították, hogy csupán napi 28 gramm joghurt elfogyasztásával 18 százalékkal csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kockázata.

Csökkenti a vérnyomást
Az Amerikai Szív Egyesület által készített tanulmány bebizonyította, hogyha az ember több joghurtot fogyaszt, viszont nem emeli a napi elfogyasztott kalóriamennyiséget, akkor csökkenhet a magas vérnyomás kialakulásának kockázata. A kutatók több mint 2000 embert figyeltek meg 15 éven át, olyanokat, akiknek a tanulmány kezdetén normális volt a vérnyomásuk. A tanulmány végére kiderült, hogy 31 százalékkal csökkent a magas vérnyomás kialakulásának valószínűsége azoknál az embereknél, akik kalóriabevitelük legalább két százalékát joghurt elfogyasztásával biztosították. Ez pontosabban azt jelenti, hogy az embernek 3 nap alatt 170 gramm joghurtot kell elfogyasztania.