Visszahozzuk a békebeli teasüteményeket

Cukrászatunk újdonságai a sós, sajtos vendégvárók

A sok édes után kell egy kis sós. Cégünk cukrászata éppen ezen gondolat szellemiségében élesztette újjá a szinte elfeledett cukrászati örökséget. Július 11-től immár kapható: kolbászos vendégvárónk és sajtos rolónk, valamint sós, sajtos teasüteményünk is.  

Régebben „nehéz sós teasüteményeknek” hívták ezeket az ellenállhatatlan falatkákat, a gyermekkor ízeit magába ölelő vendégvárókat.

Dudás László, központi sütőüzemünk és cukrászatunk vezetője elmondta: – Ezeket a sós süteményeket azért nevezték „nehéznek”, mivel több, mint 60 százalékban zsiradékot tartamaznak. Fontos a Zalaco Sütőipari Zrt. és az én számomra is, hogy a tésztába és a töltelékbe ne kerüljön ízfokozó, semmilyen mesterséges hozzávaló. Egyik személyes kedvencem a kolbászos hasé, azaz a kolbászos vendégváró, ami saját recept, így otthon is gyakran készítem. Képviselőfánk tésztába töltjük bele a vajjal kikevert füstölt sajtos sajtkrémet. Ebbe a főzött krémbe – az ízek megerősítéseként – pici bors kerül, míg a tetejére helyezzük a kolbászból készült virágot. Megjegyzem, ez a kolbászos vendégváró legközelebb egy jászberényi cukrászatban érhető el, ahol szintén elkészítettem ezt a sós süteményt, s kedveltsége miatt azóta is megmaradt a kínálatban – árulta el.

– Ugyancsak felfőzött sajtkrém kerül a sajtos rolóba. A töltelékbe még borsot hintünk és trappista sajtot teszünk. Mindkét terméket, így a kolbászos vendégvárót és a rolót is darabosan értékesítjük majd szaküzleteinkben – ismertette.

– Emellett lesz klasszikus sós-sajtos teasüteményünk is. A kis rudacskák teteje szezámmagos-sajtos, köményes és sajtos-köményes lesz, amit együttesen kínálunk. A súlyra megvásárolható sütemények között így a család minden egyes tagja megtalálja a számára megfelelőt – tájékoztatott.

Dudás László felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a termékek teljesen megújítják a sós szortimentet. Bízik abban, hogy a Vásárlók szívesen választanak „sósat” az édes cukrászsütemények helyett délelőttre vagy éppen uzsonnára is.

Nincs más hátra, mint a kóstolás, mivel mindegyik falat ízletes, puhán roppanós és abbahagyhatatlan!