Vénusz ajándéka

Szombathelyi szaküzleteinkben rendelhető az idei Savaria torta, a díjnyertes áfonyás krémsajtos desszert

A 2017. évi tortaversenyre 13 édes finomságot neveztek készítőik, melyek 100 pontos bírálati rendszerben mérettettek meg. Első helyen végzett és ezáltal a Karnevál Tortája cím ezévi nyertese lett: a „Vénusz ajándéka” nevű torta a táplánszentkereszti Cake Art Cukrászat alkotása. A tavalyi megmérettetésen is diadalmaskodó cukrászat idei csemegéje: áfonyatorta tejszínes krémsajttal és vaníliával.

A legfontosabb az ízek harmóniája volt, ezt 30 ponttal jutalmazta a zsűri. Az állagokat és a harmóniát újabb 30 ponttal értékelték, 20 pontot ér a torta megjelenése, a dekorálása, a színek összhangja, valamint külön 20 pontot adtak a Savaria Karnevál-jellegre. Először a város legeredményesebb diákjaiból választott csoport kóstolta és bírálta a süteményeket, majd szakmai zsűri is értékelte a süteményeket. A bírálat során szempont volt, hogy a torta tartalmazzon olyan összetevőt, ami Savariához köthető, vagyis legyen benne például a térségre jellemző gyümölcsfajta vagy éppen ízesítőanyag.
A Vénusz ajándéka fantázianevű áfonyás, krémsajtos sütemény egy évig viselheti a karnevál tortája címet. A recept tartalmaz mascarpone krémsajtot, mandulalisztet, zablisztet, fehércsokoládét, áfonyapürét és zselatinmasszát is.  
A torta szombathelyi Zalaco szaküzleteinkben rendelhető.