Természetes Omega 3-forrás

November hónap terméke lenmagos veknink, amely Vásárlóink napi Omega 3-forrása is egyben.

Hozzáadott élesztő nélkül készülő, kézműves termékünk. Természetes kovásszal és friss győrvári tejsavóval dagasztjuk. Veknink SLOW termék, amelyet 48 órás tésztaérleléssel állítunk elő családias hangulatú, zalaszentgróti üzemünkben. Extrudált lenmag őrleménnyel, szabadalmaztatott TradiLin eljárással készül. Ez a 2001-ben szabadalmaztatott eljárás emészthetővé tette a lenmagot és felszabadította az Omega 3 zsírsavakat. Így a  szabadalmaztatott eljárással előállított liszt természetes Omega 3-forrás és nem mellesleg tavaszi ízekben gazdag.

A lenmag természetesen gazdag polifenolokban, a védő szerepet vállaló lignánokban és Omega 3 zsírsavakban. A lenmag több, mint 80 százaléka akkor emészthető, amikor a lenmagot a Tradilin eljárás szerint főzik. Ennek köszönhetően felszabadul az Omega 3 zsírsav, amely alapvető szerepet játszik olyan betegségek megelőzésében, mint a cukorbetegség, a rák, a koleszterin, a szív- és érrendszeri betegségek. A lenmag nagyon magas rosttartalmú. Körülbelül 30% rostot tartalmaz, amelynek 1/3-a oldható rost.