Őszi bormustra

Koccints a Zalaco Bisztróban kapható kiváló szőlőnedűkkel

Légli, Gere, Bock, Sauska. Ezen pincészetek kiválóságai is megtalálhatóak Zalaco Bisztrónkban, ahol megannyi maradandó élményt nyújtó borral koccinthatnak vendégeink. Legyen szó tokaji furmintról, kékfrankos roséról, egri bikavérről, vagy csopaki cuveé-ről, nálunk mindegyik kérhető, kikérhető.  

Olyan, mintha egy fűszeres ládikába szagolnánk. Ez jellemzi az intenzív egres illatú zalai Csicsergő cuvée-t, a László Pince borát, amihez nagyon hosszú gyümölcsös utóíz kapcsolódik. .Jásdi István pincészetéből való a halvány színű, tiszta illatú minden túlzástól mentes, diszkrét és elegáns csopaki cserszegi fűszeres, ami a parfümös borok kedvelőinek választása. A balatonszőlősi Sauvignon Balanc Béla és Bandi pincészetéből való. Üde, bodzára, friss csalánra emlékeztető markáns illatvilága, élénk, játékos savai, kissé köményes ízhatása, hosszú utóíze révén maradandó élményt nyújtó bor. A Laposa Birtok egyik kiválósága a badacsonyi Rajnai Rizling. Színe elegáns zöldes-sárga, illatában frissesség és gyümölcsösség ötvöződik. Íze könnyed, de ugyanakkor telt, savai élénkek és finomak, harmonikusak, összességében egy elegáns, üde, gyümölcsös bor került a palackba, minősége vetekszik a legjobb német rizlingekkel.
A Szőlőskislaki Chardonnay Légli Ottó borgazdaságából való. Finom, gyümölcsös és virágos illatú, bársonyosan telt, amihez jól illenek az égetett, új tölgyfahordós érlelés vajas, pörkölt mogyorós, vaníliás aromái. A villányi Gere Attila fehér gyöngyözőbora friss, fiatalos, üde, intenzíven hozza az alap fajtára jellemző illat- és ízjegyeket. Az alapbort palackozáskor dúsítják kellemes szén-dioxiddal. A Szent Tamás Szőlőbirtok tokaji furmintja egy érett, testes száraz bor a birtok legjobb fekvésű dűlőinek teraszairól. A citrusokra és körtére emlékeztető jegyei szép harmóniát képeznek a talajból származó ásványossággal. A Sauska Pincészet furmintja köves, hűvös illatú. Hosszú, élvezetes, lendületes és rendkívül komplex, tiszta gyümölcsös ízű bor. Finom hordóhasználat, kellemesen száraz lecsengés jellemzi a nagyon elegáns bort.
Günzer Tamás pincészetében a rosé illata határozott, átjárja a gyümölcsösség. Savai üdék, lendületesek, íze légiesen kellemes. A Figula Szőlőbirtok csopaki 3 cuvée-je klasszikus, bordeax-i ihletésű házasítás, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot borokból. A bor színe mély bíbor, szinte fekete. Az ünnepek ételsorában a főfogás bora. A Thummerer Pincészet egri bikavérje csillogó, izzó-mélyvörös színű, rendkívül összetett, telt illatú vörösbor. Nevéhez méltón testes, tüzes ital, a gyümölcs és az új hordó csokoládé zamata szelíden olvad benne össze. Bock József villányi Cabernet Sauvignonja tölgyfahordós érlelésű, testes, gazdag tannintartalmú száraz vörösbor. Ízében és illatában a bogyós gyümölcsöket idéző aromák és a bors játsszák a főszerepet. 

Borkatalógusunkban még számos más első osztályú bor megtalálható. Részletek a www.zalacobisztro.hu oldalon.