Kolbászos vendégvárónk

Augusztus 10-től elérhető szaküzletünkben új terméjünk: a kolbászos vendégváró. Mint arról korábban tájékoztatást adtunk: visszahozzuk a békebeli sós sütiket. Ennek az egyik újragondolt változata a kolbászos hasé.

Dudás László, központi sütőüzemünk és cukrászatunk vezetője elmondta: – Ezeket a sós süteményeket azért nevezték „nehéz sós süteményeknek”, mert több, mint 60 százalékban zsiradékot tartamaznak. Fontos a Zalaco Sütőipari Zrt. és az én számomra is, hogy a tésztába és a töltelékbe ne kerüljön ízfokozó, semmilyen mesterséges hozzávaló. Egyik személyes kedvencem a kolbászos hasé, azaz a kolbászos vendégváró, ami saját recept, így otthon is gyakran készítem.

Képviselőfánk tésztába töltjük bele a vajjal kikevert füstölt sajtos sajtkrémet. Ebbe a főzött krémbe – az ízek megerősítéseként – pici bors kerül, míg a tetejére helyezzük a kolbászból készült virágot. Megjegyzem, ez a kolbászos vendégváró legközelebb egy jászberényi cukrászatban érhető el, ahol szintén elkészítettem ezt a sós süteményt, s kedveltsége miatt azóta is megmaradt a kínálatban – árulta el.