Habos mogyoró és Pöttyös Panni

Az Ország tortái hamarosan Zalaco Bisztrónkban is kaphatók

A Balatoni Habos Mogyoró lett 2017-ben Magyarország Tortája, míg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén a Pöttyös Panni nyerte. Egyiket tejcsokoládés karamell- és mogyoróhabbal álmodta meg megalkotója, míg másikuknál az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman egészíti ki a szilva édessége.

A 30 torta közül kiválasztott Balatoni Habos Mogyorót a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készítette. A torta mogyorós habtészta alapú, mogyorós roppanós tésztával, feketeribizli zselével, tejcsokoládés karamellhabbal és mogyoróhabbal álmodta meg megalkotója. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt Varga Margit cukrász (Zazzi Cukrászda) hozzáadott cukor nélkül készült Pöttyös Panni nevű tortája nyerte, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Vidámságot, könnyedséget sugároz, melyet a tetején található pöttyök is kiemelnek. A cukrászt a névadáskor ezek a díszek ihlették meg. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz.

Mindkét torta jövő héttől megkóstolható Zalaco Bisztrónkban.