Csontos marhalábszár bisztrónkban

Az Osso Bucco-t, a lyukas csontot sáfrányos rizottóval kínáljuk

A Zalaco Bisztró gasztronómiai újdonsága: az Osso Bucco, a csontos marhalábszár sáfrányos rizottóval. Az Osso Bucco, azaz a lyukas csont remek olasz étel, amely elsősorban Milánó és Firenze környékén közkedvelt és szinte a legnagyobb ősi hagyományokkal rendelkező étkek egyike. Magában hordozza az olasz életvitel lényegét. 

Az Osso Bucco esetében is a legfontosabb a hús minősége. A Zalaco Bisztróban kóstolható marhalábszár kizárólag a balatonfenyvesi Terra Pannonia Angus marhájából készül, ami 100 százalékban magyar, nem tartalmaz adalékanyagokat, ízfokozókat, mesterséges színezékeket. A prémium marhalábszárral szaftos húst fogyaszthatnak vendégeink, s még a nagyobb hús-szelvényeket közrefogó zsír-rétegek is krémessé válnak. Balatonfenyvesen az Angus marha márciustól októberig a Nagyberek mezőin legel, míg a téli időszakban modern istállókban történik a hízlalása. A feldolgozás a Hubertus Agráripari Bt. pásztói húsüzemében a legkiválóbb technikai körülmények között történik. Az állat húsa erőteljes vörös színű, finom rostozatú és szépen márványozott. A hús a megfelelő elkészítés után is omlós és szaftos marad.

Attól válik utánozhatatlanná a ragu íze, mert a velő zamatossá és teltté teszi ezt az amúgy sem íztelen remeket. Friss kenyérrel, vörösborral szimplán is finom, de sáfrányos rizottóval egyenesen mennyei.