Kenyér 20 éves kovásszal

Az október 4-ei héten: akciónk részeként elérhető az aludtejes Graham veknink, amely 299 Ft/db (664 Ft/kg) áron kapható szaküzleteinkben.

48 órás, kézműves kovásszal dagasztott prémium kenyerünk. Friss győrvári kultúrával dagasztjuk, SLOW termék. Graham lisztből, élesztő hozzáadása nélkül készül.

A Graham-liszt abban különbözik a teljes kiőrlésű liszttől, hogy a liszt szemcsemérete nagyobb. A szervezetbe jutva a szénhidrát, mivel nagy szemcseméretű, lassan szívódik fel, illetve ezzel egyidejűleg étkezés után nem alakul ki olyan hamar éhségérzet. Nem mellékes a Graham lisztben található búzacsíra-, ásványianyag-, folsav- és B-vitamin-, továbbá kálium-, kalcium-, foszfor-, magnézium-, cink- és mangántartalom sem. Jobb a tápértéke, mert magasabb a vitamin-, az ásványianyag- és a rosttartalma.

Glikémias Indexe (GI)
A GI annak a mértékegysége, ahogy bizonyos élelmiszerek megemelik a vércukorszintünket. Jó tudni, hogy a hagyományos kenyerek GI-e: 70-80, míg a vadkovászos, lassú érlelésű termékek Glikémis Indexe: 53-55.

20 éves kovász
Eredeti, 20 éves kovásszal, élesztő nélkül készülő kézműves kenyér egyben prémium termékünk. A Zalaco tápanyagdús, alacsony koleszterin- és magas rosttartalmú, lassú érlelésű vadkovászos kenyerei a tudatos diéta részét képezik.

Próbáld ki ezt a kenyerünket is, amely zalszentgróti kézműves üzemünkben készül!