A gin tonic koktélok reneszánszukat élik

A Zalaco Bisztróban az epres-borókás, a herbás, a mentás-hibiszkuszos és a mediterrán változatát is megkóstolhatod

Idén kedveltek a gin alapú italok, azon belül is a long drinkek: a gin-tonic koktélok például reneszánszukat élik. Az ital egyszerűen elkészíthető, a minőségi gintől pedig harmonikus a végeredmény. Számos lehetőség van arra, hogyan is dobhatjuk fel ezt az alkoholos szomjoltót fűszernövényekkel, így rozmaringgal, bazsalikommal, borókával, vagy éppen mentával. Nincs is jobb, mint forró estéken gin tonic koktélt kortyolgatni bisztrónk teraszán.

Minden évnek megvannak a jellegzetes ízei, külföldön és Magyarországon azonban kissé eltérő a trend, mivel a magyarok még mindig az inkább édeskésebb, gyümölcsösebb ízvilágot kedvelik, szemben a kesernyésebb, szárazabb italokkal. Bár ezen a területen is változás mutatkozik: az édes, színes, akár tejszínes, szirupos italokat egyre inkább felváltják a friss gyümölcsökkel, akár fűszernövényekkel készülő fanyarabb, letisztultabb koktélok. A forróságban vigyázni kell az alkohollal! Frissítőek és mértékadóak is egyben a long drinkek, főként a gin tonic-ok, amiket Zalaco Bisztrónkban többféle ízvilágban is kortyolhatsz. Ugyancsak népszerű „hosszú ital” az olaszok fröccsekét elhíresült narancsos, keserű likőr alapú Aperol spitz.
Nyáron a jeges, friss, citrusos, kesernyés, szomjoltókat érdemes keresni. Éppen emiatt is közkedveltek limonádéink málnával, eperrel, ribizlivel és szederrel is, csaknem 40 féle ízben, amik lényegében megfelelnek egy házi „jeges teának”.
Kutatások szerint a gin tonic még a szénanáthára is jó
Tüsszögés, orrfolyás, égő, viszkető szemek, ez a szénanátha. Az idegesítő allergia sokak életét megkeseríti, de most olyan gyógyír van rá, ami szinte túl szép, hogy igaz legyen!
Az Asthma UK kutatása szerint a gin lehet a megoldás a problémára, ugyanis ez az alkohol képes lehet enyhíteni a tüneteket, ráadásul még általánosságban is jobban érezhetjük tőle magunkat. A gin (és esetleg még a vodka) alacsony hisztamin tartalma miatt jó választás lehet a szénanáthában szenvedőknek is egy nyáresti beszélgetéskor. Persze azért ne legyenek illúzióink, a gin (vagy a gin tonic) nem fog minket varázsütésre kigyógyítani a szénanáthából, de határozottan kellemesebb lehet a közérzetünk tőle!