A gesztenye jótékony hatásai

Újdonságunk, a gesztenyés rolád a szeptember 20-ai héten szaküzleteinkben akciós, így az Édes napok keretében 275 forintért kínáljuk darabját. Ez alkalomból sorra vettük: milyen jótékony hatásai vannak a gesztenyének.

Rengeteg különféle vitamin és ásványi anyag található benne. (B1, B2 B6, C és E-vitamin. Emellett káliumot, magnéziumot, vasat, cinket, rezet és foszfort is tartalmaz.) Jól beilleszthető a cukorbetegek étrendjébe, alacsony az energiatartalma, megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Fontos szerepe van a vesebetegek étrendjében is. Áldásos hatásait a gesztenye az emésztőrendszerben is kifejti, mivel igen magas a rosttartalma, ami kifejezetten jót tesz az emésztésnek és a bélbolyhoknak. Emellett a gesztenyében sok a kalcium is, mely az egészséges csontok és fogak épségének megőrzésében játszik nagy szerepet. A termés még enyhe véralvadásgátló hatással is bír, amihez társul a vörösvértesteknek fontos magas vastartalma is.

Cinktartalma segít a sejtképződésben és megemészteni a szénhidrátokat, ezenkívül még elősegíti a sebgyógyulást is. Legfőképpen a gesztenyének az E-vitamin tartalma igen magas. Ezáltal védi a sejtjeinket, segíti agyunk működését, csökkenti a szívbetegség és a trombózis kockázatát.