Sodorva, tekerve – gyereknapi sütés a Zalaco üzemében

Évente egyszer a diákok számára megnyílik cukrászüzemünk ajtaja

Cégünknél immár hagyomány, hogy gyereknap alkalmából közös sütésre invitálunk alsó tagozatos diákokat. Június első szombatján pékmesterek, sütőipari dolgozók felügyelete mellett a gyerekek pogácsát szaggattak, valamint brióshoz, csigához, kalácshoz tésztát sodortak és kakaós csigát is készítettek.

Zalaegerszegi cukrászüzemünkbe idén a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Deák Ferenc Általános Iskolája második osztályosai érkeztek Kehidakustányról. Piros néni és Timi néni tanítványai szófogadóan, érdeklődően, lelkesen sajátították el a tészta formázásának technikáit, miközben beleshettek szakmai fortélyokba is. Immár egyik kis diáknak sem fog gondot okozni a perec vagy a csiga készítése az otthoni konyhában. Többen a számos tésztaszálból álló kalácsfonással vagy éppen a teknősbéka, rózsa forma készítésével is megpróbálkoztak. A gyerekek a kakaós csiga maszatolással járó lépéseit élvezték a legjobban, s szívesen rajzoltak, írtak asztalra szórt lisztbe.

A diákokat névre szóló kötényekkel fogadtuk, emellett a kis „pékmesterek” a sütés végeztével hazavihették az összes elkészített péksüteményt. A kézműves munkálatok szünetében termékeinkből tízórait kaptak. Számunkra öröm, hogy több gyerek is úgy fogalmazott a munka végeztével, számos élménnyel gazdagodva, hogy: „Élete egyik legjobb napja volt.”