Lépés a jövő szaküzletei felé

Megnyitottuk első önkiszolgáló boltunkat a nagykanizsai áruházban

Első önkiszolgáló szaküzletünket nyitottuk meg februárban Nagykanizsán, a Magnetic Áruházban. A bolton áthaladva a vásárlók kedvükre választhatnak a kenyerek, a sós és az édes péksütemények között, majd a zacskóba tett kiválasztott termékekkel a kasszánál fizetnek. A jövőbe mutató tendenciára építő boltot egyre inkább elfogadják a vásárlók. A Zalaco Sütőipari Zrt. tervei között szerepel, hogy később máshol is önkiszolgáló boltokkal könnyíti meg a vásárlást.

Február elsejétől van lehetőségük nagykanizsai vásárlóinknak arra, hogy kiszolgálás nélkül vegyék meg a pékárukat. A Zalaco Sütőipari Zrt. első önkiszolgáló szaküzlete a Magnetic Áruház bejáratánál nyílt meg, ahol a bolt egyik oldalán a kenyerek, míg a másik oldalán a péksütemények között választhatnak a vevők.
Pataki Bernadett, az első önkiszolgáló szaküzlet vezetője elmondta, hogy az idő előre haladtával a vásárlók egyre inkább megszokják és elfogadják, hogy nem kell sorba állni és a pultnál kérni a kiválasztott terméket, hanem a vevők kedvükre választhatnak a polcokról. Tény, hogy a fiatalabb generáció tagjai sokkal gyorsabban, frissebben reagáltak az önkiszolgáló bolt nyújtotta lehetőségre, míg az idősebbek mondják, hogy számukra nehezebb az átállás. De természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincs emberi jelenlét a boltban. Mindenkinek rendelkezésére állunk, ha nem tudna választani, vagy például, ha a teljesen biztonságos kenyérszeletelő gép használatához kér segítséget. A vásárlóink kiemelkedően szeretik a sós termékeket, mint például a sajtos Party rudat, a spenótos-Philadelphia sajtos falatkákat, a Feta sajtos levélkét. Emellett természetesen a klasszikus péksütemények: a kakaós csiga, vagy a túrós táska iránt is nagy a kereslet. Kedvelik a sima fehér kenyeret, de a Hubertus rozs veknit is. A nálunk vásárlók előszeretettel választják a házi réteseket, egyik kedvencük ez a klasszikus termék. Pataki Bernadett megjegyezte, hogy a vásárlók az akciókra reagálnak a leginkább. Látható, hogy az akciós termékeket tartalmazó kosarakat hamarabb ürülnek, valamint az is érzékelhető, hogy a vásárlók a szemük és a kezük ügyébe leginkább kerülő pékárukból választanak. Megnövekedik a forgalom csütörtökön és pénteken, ugyanis ekkor kezdődnek az akciók az áruházban, s ekkor még többen érkeznek a Zalaco-szaküzletbe is.

Elérhetőség:
Magnetic Áruház
8800. Nagykanizsa, Magyar út 166.
Nyitva tartás:
Hétköznap: 7.00-18.00.
Szombat: 7-13 óra
Vasárnap a szaküzlet zárva tart.