Egészségünkre, teljes kiőrlésű pékáruval

A 2022-es év első heti akciójának része a teljes kiőrlésű csavart kalács, amely 199 forintos áron vásárolható meg szaküzleteinkben. Sorra vettük miért érdemes teljes kiőrlésű lisztből készült terméket fogyasztani.

Éveken át a fogyókúrázók, vagy azok, akik egészségesebben szerettek volna étkezni, kizárták a kenyérféléket és a tésztákat az étrendjükből. Az utóbbi időben azonban a teljes kiőrlésű lisztből készült péktermékek ezen vásárlók számára is népszerűek lettek.

Fontos, hogy a kenyér- és tésztafélékben nem csak a szénhidrátmennyiséget kell figyelni. A teljes kiőrlésű gabonák és a finomított gabona egyenlő mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, de nem ugyanaz a hatásuk az anyagcserére és a vércukorszintre.A legfrissebb kutatások szerint azok, akik napi három alkalommal ettek teljes kiőrlésű gabonafélét 20 százalékkal csökkentették a korai halál kockázatát azokhoz képest, akik csak naponta egy adagot fogyasztottak. Ráadásul 14 százalékkal csökkentették a rák, és 25 százalékkal a szívroham kockázatát. Mindemellett a teljes kiőrlésű termékek a látásunkat is óvják, és távol tartják tőlünk az időskori látásromlás egyik vezető okát, a makula degenerációt magas E-vitamin, cink-és niacintartalmuknál fogva.