Angyal, mellettem

Rúzsa Magdi, aki szeret zenei aláfestés lenni mások életében

Rúzsa Magdi immár több mint 10 éve van a pályán, ugyanis egy évtizeddel ezelőtt tűnt fel a Megasztár harmadik szériájában, amit megnyert, s országos hírnévre tett szert. Szinte a kezdetek óta tisztában van azzal, hogy merre tart, mit és hogyan szeretne elérni. Tettvágya, akarata és kitartása nem csillapodott az elmúlt tíz évben sem. Rúzsa Magdit a közelmúltban a Comet díjátadó gálán „Az év énekesnőjének” választották. Sokat van úton, koncertezik, elkészült az új albuma, leforgatták a vadonatúj klipet, minden perce be van osztva. Egy pillanatra azonban most megállt, hogy kérdéseinkre válaszoljon.

Rúzsa Magdi az év énekesnője 2016-ban

A jellegzetes hangú énekesnőt immár harmadik alkalommal kérdezem. Először a tehetségkutató megnyerése után mesélt, akkor sokszor visszatért emlékeiben a Vajdasághoz, Kishegyeshez, a bölcsőhöz. Majd jópár év elteltével újabb fordulópont érkezett az életében: Magdalénává változott a színpadon, hogy sanzonok, kuplék kíséretében gyerekkorról, háborúról, szegénységről, emberekről, érzésekről, gondolatokról meséljen.

Eltelt egy évtized és Magdi kezét nem engedte el Presszer Gábor, aki hajdanán zsűritagként először láthatta a Megasztár színpadán. Nemrég közös turnéjuk alkalmával több, mint 20 teltházas koncertet adtak közösen. 

Az Angyal mellettem című Presszer-dal megszületésénél már megfogalmazódott az ugyanezt a címet viselő turné gondolata, vagy idővel jött létre a duett koncert koncepciója?

Az elmúlt években ugyan voltak közös koncertek, de alkalomszerűen. Az egyszer című dal megjelenésének sikerét követően folyamatosan érkeztek megkeresések a közös fellépésre. Lassan kialakult az elképzelés egy olyan koncertről, ahol már nemcsak néhány dal erejéig vendégeskedünk, hanem egy közös előadást láthat a közönség tőlünk. Az Angyal mellettem című dal ekkor született, így azonnal egyértelművé vált a turné címe. Tavaly ősszel indult útjára a sorozat, ami nemrég ért véget.

Nagyon sok rajongód tart „Angyal”-nak. Ennek is köszönhető, hogy rengetegen vannak a koncertjeiden?

Örülök a közönségemnek. Ők is a csapatom része, hisz nélkülük nem működne ez „az egész”. Ők a legnagyobb támogatóim. Fontosnak tartom, hogy a saját gondolataimat adjam át, a szövegeimen, dalaimon keresztül és hogy egy kicsit megzenésítsem a hétköznapokat. Szeretek amolyan zenei aláfestés lenni mások életében.

Menedzsereddel együtt rengeteget vagytok úton, sokat dolgoztok. Milyen feladatok, teendők várnak Rád?

November 25-én jelent meg az új stúdió albumom, Érj hozzám címmel, melyen a címadó dal mellett olyan slágerek, mint az Április, és a Tejút is megtalálhatók lesznek. Emellett kilenc vadonatúj dal is hallható rajta. Ezen kívül a februári dupla teltházas Aréna koncert cd-dvd változata is megjelenik. E két hanghordozó limitált példányszámban karácsonyi, ünnepi csomagolásban is elérhető lesz.

Ha már karácsony: milyen számodra az igazi ünnep?

Nagyon szeretem a karácsonyi ünnepeket, nekem a családról és a csendről szól. Ilyenkor szeretek magamba nézni, a lelkemre összpontosítani. Egész évben nagy a zaj, de kell néha az egyszerű csend is.