Graham zsemle

Graham zsemle

A Graham-lisztből készül. A liszt nevét megalkotójáról, Sylvester Grahamről kapta. Míg a teljes kiőrlésű liszt a búzaszem mindhárom alkotórészét – magbelső, korpa és csíra – tartalmazza, addig a Graham-liszt csak a magbelsőt és csírát. Nagyobb szemcseméretű és a teljes kiőrlésű liszthez képest finomabb állagú – hiszen a gabona maghéja hiányzik belőle. Tápértéke és felszívódása ennek is előnyösebb, mint sima búzalisztnek, felhasználási köre pedig szélesebb a teljes kiőrlésűéhez képest: a Graham-liszt már sütemények készítésére is alkalmas.

Tápérték adatok
(100 grammban)

Energia (kJ): 1106.349
Energia(kcal) : 261.482
Zsír (g): 1.524
-ebből telített zsírsav (g): 0.556
Szénhidrát (g): 50.171
-ebből cukrok (g): 0.254
Rost (g): 6.089
Fehérje (g): 8.726
Só (g): 1.099

Allergén táblázat

A gluténen kívül nem tartalmaz allergént