Ekler fánk
Az ekler fánk (eredeti francia nevén éclair) egy klasszikus francia cukrászkészítmény, amely különféle ízesítésű angolkrémmel töltött égetett tésztából készül, a teteje csokoládéval van bevonva. Formája hosszúkás. A 19. századból származó süteményt eredetileg “pain à la Duchesse”-nek (kenyér hercegnő módra), ill. “petit Duchesse”-nek (kis hercegnő) hívták. Az 1850-es évektől kezdték “éclair”-nek hívni, ami villámot jelent és arra utal, hogy “villámgyorsan elfogy”.
Tápérték adatok
(100 grammban)
Energia (kJ):
Energia(kcal) :
Zsír (g):
-ebből telített zsírsav (g):
Szénhidrát (g):
-ebből cukrok (g):
Rost (g):
Fehérje (g):
Só (g):
Allergén táblázat
Tejet tartalmaz
Tojást tartalmaz
Szójababot tartalmaz